این تصویری از کوچه های روستا می باشد
روستای نوزاد، روستایی در دهستان میاندشت از توابع بخش مرکزیشهرستان درمیان، واقع در استان خراسان جنوبی است.
جمعیت
این روستا بر اساس سرشماری سال 1378مرکز آمار ایران، جمعیت آن بالغ بر 989 نفر بودهاست که از این تعداد 750 نفر باسواد بودهاند اولین کلاس درس در این روستا در سال 1320 تشکیل شد که به نام دبستان خیام نوزاد نامگذاری شد و اولین مدیر و معلم آن آقای ناصر خان عظیمی بود که تلاش بسیاری کرد و توانست دانش آموزان بسیاری را تربیت نماید که همه منشا برکت و خیر برای روستا و کشور بودند.
مشاهیر
از جمله چهرههای سرشناس آن میتوان به مرحوم حجت الاسلام حاج سید حسین آفتابی ،دکتر سیدعبدالله علوی، استاد سید غلامرضا سعیدی و سید مهدی سعیدی ، دکتر محمد محسن حمیدی و بسیار افرادی دیگر که اکنون ذهن من یاری نمی کند و از همه آنها عذر خواهی می کنم اشاره نمود.
موقعیت جغرافیایی
این روستا در 65 کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی یعنی شهرستان بیرجند و در 25کیلومتری شهر اسدیه قرار دارد. این روستا در یک دره واقع شده و آب روستا از دو رشته قنات و یک حلقه چاه تامین میشود. هوای روستا در تابستانها بسیار مطبوع میباشد. اهالی این روستاها از نظر مذهب، معیشت، شیوه زندگی و اوضاع اجتماعی با یکدیگر وجه اشتراک زیادی دارند.
مزار بی بی صاحبه قبل از بازسازی
تاریخچه
درباره این روستا هیچ سابقه تاریخی مکتوبی وجود ندارد. و طبق گفته ی گذشتگان این روستا قبلا ساکنین بسیاری داشته و احتمالا بر اثر حوادث طبیعی از قبیل سیل و زلزله تخریب شده و چون دومرتبه از اول بنا شده است به نام نوزاد نامگذاری گردیده است ضمنا مزار بی بی صاحبه در جنوب روستا قرار دارد که وی ازنیکان بوده و براساس شجره نامه که در روزهای گذشته از آن پرده برداری شداز اولاد امام جعفر صادق علیه السلام بوده و مورد احترام و زیارت اهالی می باشد . در اقدامی اخیرا این بنا با همت هیئت امنا و شورای روستا و پایگاه مقاومت شهید شهسواری نوزاد و اهالی خیر روستای نوزاد و روستاهای همجوار و مردم مومن و متدین این روستا که در سایر شهرها سکونت داشته و دارندبازسازی گردیده است.
مزار بی بی صاحبه پس از بازسازی
مکان های روستا
این روستا دارای سه مسجد می باشد که عبارتند از 1- مسجد جامع 2- مسجد محله ی بالا 3 - مسجد کوچه ی باسی که
مرحوم محمد حسین امانی
مدت 35سال به عنوان خادم مسجدجامع روستا و حسینیه امام خمینی (ره)نوزاد مشغول به فعالیت بود و اکنون پس از وفاتش آقای
غلامرضا شفیعی
که خداوند توفیق بیشتری به ایشان عنایت فرماید این مسولیت را به عهده دارد از دیگر اماکن این روستا می توان به
حسینیه ی امام خمینی ره ، فاطمیه ، مهدیه، سالن ورزشی و سالن غذا خوری
نام برد ضمنا اکنون با همت و تلاش جناب
آقای حاج غلامرضا حمیدی
در ابتدای روستا مسجد وحسینیه و مجتمع فرهنگی چهارده معصوم در حال احداث می باشد که امیدواریم با همت و تلاش ایشان شاهد پیشرفت بیشتر در آن باشیم
ضریح مطهر پس از بازسازی
مردمشناسی
مذهب مردم منطقه نوزاد شیعه و از نوع اثنی عشری است که با زبان فارسی و با گویش بیرجندی سخن میگویند.این روستا دارای افراد تحصیل کرده ی فراوانی است که بسیاری اکنون در خود روستا و عده زیاد دیگری در سراسر استان ، ایران و جهان مشغول به فعالیت هستند و مایه ی مباهات و افتخار و منشا بسیاری از خوبی ها هستند
حرفه و پیشه
شغل اصلی مردم روستا کشاورزی است و در کنار آن به دامداری نیز مشغول هستند، علاوه بر این تعدادی از اهالی قالیبافی نیز میکنند و این صنعت از عمده صنایع دستی روستا به شمار میرود. کاشت ولی امروزه با توجه به اینکه این صنعت از جانب مسولین مورد بی مهری قرار گرفته و یدگر به کشور های دیگر صادر نمی شود شاهد رکود چشمگیری در این صنعت هستیم محصولات باغی در روستا رونق فراوان دارد و درختان گردو، بادام، انواع میوه و زرشک و زعفران از عمده محصولات این روستاست. باز در اینجا هم لازم است این مطلب را عنوان کنم به علت خشکسالی های متعدد سنوات قبل بسیاری از این درختان یا خشک شده و یا در حال خشک شدن می باشد دیگر محصولات کشاورزی منطقه شامل گندم، سیر، جو، شلغم، چغندر قند و هویچ است.
امکانات
راه روستا در سالهای اخیر ایجاد و آسفالت شدهاست و علاوه بر این روستا دارای آب شرب، برق، تلفن، خانه بهداشت، مدرسه ابتدایی، مدرسه راهنمایی، دبیرستان، حمام و خانه بهداشت سه عدد حسینیه و چندین مسجد چندین مغازه از جمله خواروبارفروشی، نانوایی، تعمیرگاه موتور هستند. ضمنا با تلاش آقای خلیلی ان شاء الله لوازم یدکی موتور هم اففتتاح تا بسیاری از مشکلات موتور سواران حل گردد
|